Sambata, 26 Septembrie 2020
» Agenda » IT
Dupa 1990 sectorul serviciilor de internet a cunoscut schimbari importante. Daca la inceput s-au remarcat Microsistem, Cybernet si Mido ulterior acestia au fost acaparati de catre corporatiile nationale (RDS,Astral). Datorita preturilor practicate la inceput si mai ales datorita imposibilitatii de conectare in orice zona a orasului au aparut afaceri de succes reprezentate prin Internet Cafe-uri. Astazi competitorii importanti pe piata Bacaului sunt Astral, RDS si Romtelecom. Pentru serviciile dedicate in mod special utilizatorilor casnici se remarca in primul rand FX Net si MihuNet.

Provideri Internet

Trecerea de la varianta clasica de internet (dial-up) la conexiuni broadband a dus la aparitia unui numar tot mai mare de firme avand ca obiect de activitate furnizarea serviciilor de interent acasa. Astfel pe langa furnizorii mari de internet au aparut si retele de cartier. Nu tot timpul insa calitatea serviciilor oferite de catre acestea este una peste medie, avand in vedere ca nivelul investitiilor este destul de scazut in cadrul acestui tip de companie.
» vezi detalii

Internet Cafe-uri

Odata cu dezvoltarea pietei de internet, Internet Cafe-urile au avut si ele un boom. Acum ele sunt mai putine si incearca sa ofere pe langa internet si alte servicii adiacente precum intruniri si concursuri de gameri.
» vezi detalii

Daca cunoasteti si alte informatii ce ar putea fi introduse in categoria IT va rugam sa ne comunicati.